Skylimit Events kondigt zijn uitbreiding naar de USA aan met een eerste evenement op Mazda Raceway Laguna Seca in november 2016.

16 Nov 2015 by Andy Jaenen share on facebook

Als je naar trackdays in Europa zoekt is de kans dat je als eerste Skylimit Events tegen komt groot.  Van op hun thuisbasis op het voormalig F1circuit in Zolder bouwde Skylimit Events aan een sterke reputatie op meerdere autosport niveaus. Ze organiseerden hun eerste trackday in 2000. 15 jaar staat de Skylimit kalender vol met trackdays en andere evenementen, niet enkel in Zolder maar ook op de meest beroemde circuits van Europa, met name Spa-Francorchamps en de Nürburgring Nordschleife. Skylimit Events is de firma van oprichter Andy Jaenen en race piloot Jo Lammens. Skylimit Events USA is een partnership tussen Andy Jaenen en de in California wonende Lisa Linke.​

blog

Andy Jaenen legt ons het verhaal uit achter deze uitbreiding naar de USA. “In 2015 organiseerden we ongeveer 50 trackdays op de meest uitdagende circuits van Europa. Natuurlijk konden we ook uitbreiden naar meer Europese circuits maar als je Spa en de Nürburg je tweede thuis kan noemen is het niet echt gemakkelijk om een echte uitdaging te vinden voor onszelf en onze klanten” verteld Andy ons, “In de voorgaande jaren was ik spotter voor het Riley Motorsports Viper GT team en kwam ik in aanraking met de legendarische Amerikaanse circuits en begon het idee zich te vormen om met Skylimit Events een stap te wagen. Amerikaanse klanten die onze Europese evenementen bezoeken zijn zeer te spreken over de manier waarop Skylimit Events deze trackdays laat verlopen. Ik ben heel gelukkig met deze stap en kijk uit naar november 2016.”

blog

“We kozen voor Mazda Raceway Laguna Seca als eerste circuit voor een Skylimit Evenst USA trackday om meerdere redenen” legt Lisa Linke ons uit, “Ten eerste wilden we een jaar voorbereiding om dit op een juiste manier voor te bereiden. Door in november 2016 te organiseren komt het klimaat in Californië ons zeker goed van pas. Verder wilden we een circuit met wereldwijde faam en we zijn zeker dat Laguna Seca hoog op het verlanglijstje staat bij veel petrol heads.”​

blog

“Natuurlijk kijken we vooral naar de plaatselijke rijders om deel te nemen aan onze trackdays in november 2016. Maar we zijn er ook zeker van dat een aantal Europese rijders zich geroepen voelt om op deze fantastische piste te rijden. En om eerlijk te zijn, welke hobby piloot droomde er nog nooit van om zijn wagen in de Corkscrew naar beneden te laten vallen?” zegt Andy Jaenen.

​​blog

Lisa Linke voegt nog toe : “We zullen ook een tour plannen door Californië voor de klanten die de Golden State willen verkennen. Dit zal geen gewone rondrit worden maar eentje waarbij we meerdere auto en autosport musea en exclusieve garages gaan bezoeken. We zullen onze Europese klanten ook begeleiden in het huren van een racewagen om de sensaties van Mazda Raceway Laguna Seca aan de lijve te ondervinden.”

blog

Dus noteer het eerste weekend van november in uw kalender om samen met ons een exclusieve en sensationele week te beleven.​ Deze Trackday op 5 en 6 november maakt deel uit van de door Skylimit Events georganiseerde Yokohama World Tour! 

blog

Contact


Andy Jaenen

andy@skylimitevents.be


Lisa Linke

lisa@skylimitevents.de

share on facebook
Recent posts
Archive
Yokohama Performance Shop Geel Performance Shop Geel Apex Nürburg RingFreaks QSR Racing School drive differently GT3 Fahrertraining RSR Spa Rent 4 Ring RSR Nurburg GetSpeed phil bastiaans Grams Race Training Track Time
...LOADING...