Skylimit Yokohama Race Team : Een kweekvijver voor jong talent!

30 Sep 2016 by Andy Jaenen share on facebook

Skylimit Events en Yokohama zijn sinds 2012 vaste partners in de nationale autosport. In de afgelopen jaren stonden er steeds zwart rode bolides aan de start in de Belcar en BRCC. Elk jaar zitten er wel enkele jonge piloten in het team. Dit jaar deden we er een schepje bovenop. Tijdens de Belcar finale is de gemiddelde leeftijd van de 3 piloten in onze BMW 17,3 jaar! 

blog

Tieners in de autosport lijkt wel de gewoonste zaak van de wereld sinds Max Verstappen in de F1 zit. Maar in de Belgische autosport zijn de echte jongeren vaak slechts matig vertegenwoordigd. 

blog

Met Jo Lammens en Markus Palttala hebben we naast coach Andy Jaenen  enkele begeleiders met een serieus kaliber in huis die alles in het werk stellen om deze jonge piloten snel te laten groeien. 

blogblog

We zullen onze jonge piloten voor de finale even voorstellen :

blog

Nicolas Hermans werd in december 16 en legde bij in het begin van het jaar zijn licentie proef af. Hij stond alle wedstrijden van het Belcar kampioenschap aan de start en rijdt tijdens de finale dus zijn 5de race. Hij reed heel constant en was in staat snelle tijden te draaien. Zijn openingsstint tijdens de Syntix Super Prix en de finish van de 24 Hours of Zolder waren zeker hoogtepunten in zijn nog heel korte carrière. 

blog

Ines Lammens werd in het jaar 2000 geboren! meteen na haar 16de verjaardag legde ze ook met glans haar licentie proef af en in april stond ze reeds aan de start in de BGDC. In juli reed ze haar eerste Belcar race en tevens de 25 uren FunCup. Tijdens de 24 Hours of Zolder was ze de startrijder van het team. Net als Nicolas reed ze dus 4 races en zijn ze de meest ervaren rijders van het team ;)

blog

Katalin Krisztina "Kata" Bozó is afkomstig uit Hongarije maar door haar betrokkenheid met Skylimit Events belandde ze in België. Na enkele oefen rondjes op track days reed ze net voor haar 20ste verjaardag haar eerste wedstrijd tijdens de 25 uren Fun Cup. Aangezien dit zeer vlot verliep werd ze ondanks haar beperkte ervaring aan het team van de 24 Hours of Zolder toegevoegd. Ook tijdens die wedstrijd verliep alles naar wens en mag ze samen met de 2 zestien jarigen ons team vertegenwoordigen tijdens de Belcar finale!

blog

Deze 3 jonge talentvolle piloten zijn in feite onze Skylimit ambassadeurs. Hun jeugdig enthousiasme maar ook hun prestaties geven ons veel voldoening. Ze zijn een voorbeeld voor alle jongeren die momenteel in de karting rijden en dromen van een carrière in de autosport. 

blog

Hou tijdens het American Festival op Circuit Zolder dus zeker Yokohama BMW #69 in het oog! 

blog

Ben jij een jongere die momenteel in de karting rijdt of een jonge echte autosport fan, dan hebben wij de mogelijkheid om uw carrière op gang te helpen in het Belcar Endurance Championship voor een budget dat vaak lager ligt dan een volledig seizoen in de karting. Vanaf 16 jaar kan je reeds een licentie behalen en ligt de weg voor u open!  

blog

Voor meer info over onze race programma's kan je ons contacteren via info @ skylimitevents.be 

foto's door Olivier Dekens, Brecht Decancq en Lesly Gudders.

share on facebook
Recent posts
Archive
Yokohama Performance Shop Geel Performance Shop Geel Apex Nürburg RingFreaks QSR Racing School drive differently GT3 Fahrertraining RSR Spa Rent 4 Ring RSR Nurburg GetSpeed phil bastiaans Grams Race Training Track Time
...LOADING...