Andy Jaenen in 2016 : De 24 hoogtepunten van mijn jaar!

20 Dec 2016 by Andy Jaenen share on facebook

Zoals elk jaar maak ik ook nu weer mijn overzicht van 2016. Dat ik 24 hoogtepunten kies is geen toeval. De 24 uren races zijn steeds opnieuw als een rode draad in mijn leven, en mijn band met #24 groeit ook elk jaar ;) 

blog

​24 : movie recordings "La Fidèle"

blog

Onze Porsches en piloten Jo, Danique en Davy werkten samen met andere bevriende raceteams mee aan de opnames van deze film van Michael Roskam die in de loop van 2017 in de bioscopen te zien gaat zijn. Benieuwd hoe de circuit scenes in beeld gaan gebracht worden.

blog

23 : Pace car laps met de Mustang en de Whelen zwaailichten

Tijdens deze rondjes tonen we een aantal beginners de ideale lijn. Ik wil Paul Garner van Whelen nog bedanken voor deze lichten.

blog

22 : NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch (GB)

Met de overwinning in de zaterdag race verstevigde Anthony Kumpen zijn leiding in het kampioenschap.

blog

21 : Skylimit Super Sundays

Onze Skylimit Super Sundays blijven groeien en steeds meer belangstelling opwekken bij het grote publiek.

blog

20 : Holiday in Poland

​Zoals elk jaar geraken een aantal niet autosport gerelateerde onderwerpen in mijn lijstje. Zo onder andere mijn trip naar Polen deze zomer waar ik met Iga de Baltische kuststreek verkende.

blog

19: 24 H 2CV Spa-Francorchamps

Voor het eerst werden onze kleuren vertegenwoordigd tijdens deze race. Kata Bozó reed samen met haar teamgenoten naar de eerste plaats in de Citroën C1 klasse.

blog

18 : Skylimit Trackdays @ Spa-Francorchamps

Het is een eer om elk jaar opnieuw met onze klanten naar dit wondermooie circuit te trekken. 

blog

17 : Nürburgring 24 Hours

blog

Dit jaar beleefde ik 1 van de meest bizarre 24 uurs races op de Nürburgring. Eind mei is het meestal warm en ook dit jaar vielen de temperaturen behoorlijk mee. Maar na enkele uren wedstrijd begon het plots op een gedeelte van het circuit te hagelen en konden de wagens met hun slicks gewoon niet meer verder. Een rode vlag onderbrak de Mercedes  AMG GT3 walk-over voor even...

blog

16 : Nürburgring Drift Cup final

blog

Tijdens de finale van de Nürburgring Drift Cup kwamen maar liefst 92 rijders in actie. Een record voor de competitie die we in 2013 opstartten.​

blog

​15 : Stelvio pass & Lake Como

blog

Aangezien ik opnieuw ervoor koos om met de wagen naar de NWES race in Italië te gaan had ik de kans om op de heenreis kennis te maken met de Stelvio pas. In de terugreis konden Danique en ik genieten van het mooie Como meer.

blog

​14 : NASCAR Whelen Euro Series Valencia

blog

De openingsrace van het NWES kampioenschap werd zoals gebruikelijk verreden in het Spaanse Valencia. Met onze overwinning in race 1 waren we de eerste leiders in het kampioenschap. 

blog

​13 : Skylimit Trackdays at the Nürburgring Nordschleife

blog

Tijdens onze trackdays op de befaamde Nordschleife hebben we de meest uiteenlopende deelnemers. Van VLN teams tot de meest exclusieve wagens vind je dan op de piste.

blog

12 : Holiday in Budapest, Hungary

blog

Met Kata Bozó als gids bezocht ik in mei Budapest. Voor mij is dit veruit de mooiste en gezelligste stad van Europa. Met zijn historische gebouwen is op elk hoekje van de straat wel iets te zien. Zelfs in een parkeergarage kom je soms iets speciaals tegen, zoals hier de Ferrari collectie van Josh Cartu.

blog

Omdat het in mei zo'n mooi weer was besloten we om ook even naar het Balaton meer te gaan. Het is het grootste meer van midden-Europa. Hongarije heeft echt veel meer te bieden dan ik ooit dacht.

blog

11 : NASCAR Whelen Euro Series Venray (NL)

blog

Op de ovaal van Venray behaalde we opnieuw een overwinning, deze keer de zondag race. Anthony Kumpen was oppermachtig. Het is altijd kicken als spotter om uw piloot naar de overwinning te gidsen.

blog

10 : Nürburgring Drift Cup Round 2 : The Big Entry

blog

Toen ik voor deze layout koos tijdens ronde 2 kreeg ik heel wat kritiek te verduren... Het zou niet moeilijk genoeg zijn enz, maar wat bleek : voor de meeste rijders was het bij aanvang echt wel te moeilijk. Maar naarmate de piloten meer greep kregen op de piste zagen we vooral blije gezichten. Ze leerden allemaal enorm veel tijdens dit weekend. 

blog

9 : Eerste Nürburgring Nordschleife ronde met de Mustang.

blog

Een auto is pas ingezegend na een eerste ronde op de Nordschleife en ik denk niet dat ik alleen ben met deze mening. Elke ronde op deze piste is een belevenis 

blog

8 : LE MANS 24 H Test day

blog

Normaal gezien zou ik nooit een apart hoofdstuk wijden aan deze testdag. Maar deze keer was het toch anders. Aangezien de Viper niet weerhouden was voor deelname kozen Ben Keating en Bill Riley ervoor om samen met Murphy Prototypes de krachten te bundelen. Van Amerikaanse zijde kwamen top piloten Marc Goossens en Jeroen Bleekemolen mee aan boord en werd er op mij beroep gedaan als spotter. Voor de engineering en pit crew werd gekozen voor de ervaren mensen van Murphy. Mijn kennismaking met het team verliep eerder stroef... De reactie van de Ieren was zoiets van : "Nu brengen die Amerikanen zelfs een spotter mee, dat is toch totaal overbodig". Tot vlak voor het begin van de eerste sessie deed ook niemand moeite me een radio te geven, en een race control radio was er al zeker niet beschikbaar... Tijdens de namiddag, toen ze mijn manier van werken begonnen te appreciëren, was er plots wel een race control radio. Op het einde van de dag waren ze helemaal overtuigd dat een spotter een meerwaarde voor het team was.  

blog

​7 : NASCAR WHELEN EURO SERIES Adria (ITA)

blog

De NWES race in Adria was bijna perfect. Op zaterdag wonnen zowel Anthony Kumpen als elite 2 rijder Gabriele Gardel. Het was de eerste overwinning van de Zwitserse rijder met mij als spotter. 2 overwinningen op 1 dag is echt wel ongelooflijk. Ook de zondag was goed met een tweede plaats voor Gabriele die Stienes Longin naar de overwinning begeleidde. Het is altijd prettig samenwerken met #11 spotter Hans. 

blog

​6 : 24 Hours of Zolder

blog

De trackwalk op de woensdag voor de 24 uren van Zolder is stilaan een begrip aan het worden. Hierbij vertel ik de deelnemers alle tips om snel te zijn maar tevens hun wagen niet te fel te belasten. In het Skylimit Yokohama race team reden 2 rijders van amper 16, Ines Lammens en Nicolas Hermans. Ze vormden team met een andere beginner Kata Bozó en de ervaren Jo Lammens en Markus Palttala.  

blog

Voor het derde jaar op rij kregen we de grid van deze race vol! Iets om fier op te zijn.

blog

5 : NASCAR XFINITY SERIES at DAYTONA

blog

Mijn Euronascar piloot Anthony Kumpen maakte zich op voor zijn eerste wedstrijd op een super oval. Het was adembenemend om hem 3 wijd in het midden te zien rijden tegen 300 km/h

blog

Door mijn job en prestaties als spotter in de NASCAR Whelen Euro Series is het fijn om ook in contact te komen met grote NASCAR persoonlijkheden als Joe Balash. 

blog

​4 : LE MANS 24 HOURS

blog

Tijdens de 24 Uren van Le Mans was ik opnieuw spotter. Tijdens alle sessies die Marc Goossens en Jeroen Bleekemolen reden bediende ik de radio en vooral de afstandsbediening van de TV. Met de LMP2 was het een andere ervaring dan met de Viper een jaar voordien.

blog

Het circuit plan ingedeeld in 35 zones. Door constant te zappen en met de info van race control kon ik mijn piloten op de hoogte houden van alles wat er gebeurde op het circuit. 

blog

3 : Rolex 24 at DAYTONA

blog

Voor deze editie van de Rolex 24 stond de Viper in Gasmonkey kleuren wat hem makkelijker te herkennen maakte. Maar ook dit jaar bleef het resultaat een beetje uit terwijl het potentieel weer heel sterk was. 

blog

H​et is een eer om deel uit te maken van het Riley Motorsports team. Hier zien we Bob en Bill Riley in gesprek met één van mijn allergrootste helden, AJ Foyt. 

blog

2 : 25 H VW Fun Cup

blog

Het werd de eerste deelname van het Skylimit Race Team aan deze wedstrijd. We reden met de EVO1 van Team Germany. Rijders van dienst waren Veerle Bammens, Ines Lammens, Kata Bozó, Davy Suffeleers, Jimmy De Breucker en Jo Lammens.

blog

Hier neemt Veerle plaats in de wagen. Vanaf augustus werd ze ook mijn nieuwe secretaresse! 

blog

Om mijn piloten beter bij te kunnen staan deed ik gedurende de gehele 25 uren race de radio en het pitbord. Het was een beetje back to the roots maar tevens een heel fijne ervaring. Ikzelf had ook 2 pitstops nodig om naar het toilet te gaan. Bedankt Davy om me even af te lossen ;)

blog

​1 : NASCAR Whelen Euro Series Finals Zolder(B)

blog

Anthony Kumpen kwam naar Zolder als leider in het kampioenschap. Gabriele Gardel als tweede in de elite 2 klasse. Het was dus onze taak om deze plaatsen te bevestigen en ondertussen ook teamgenoot Stienes Longin bij te staan om zijn elite 2 titel te verzilveren. Als spotter op mijn thuiscircuit lag de druk hoog maar we wisten allemaal wat ons te doen stond.

blog

Dag 1 verliep fantastisch met 2 overwinningen voor #24! Tijdens de zondag konden we alles rustig aanpakken en de titel binnen halen. We hadden nu ook een grote voorsprong in het team kampioenschap.

blog

Na een perfecte zaterdag even napraten en de plannen voor zondag smeden.

blog

We maakten het af en werden dus voor de tweede keer op 3 jaar NASCAR Whelen Euro Series kampioen! Anthony kreeg de trophy uit handen van Jeff Gordon. Om beiden te belonen mochten ze ook nog even met mij op de foto 

blog

Ik wil graag iedereen bedanken die ertoe bijgedragen hebben dat 2016 zo'n geweldig mooi jaar geworden is. De teams waarmee ik werkte, mijn Skylimit crew, deelnemers, toeschouwers, veiligheidsdiensten van de diverse circuits, kortom iedereen DANK U! Op naar 2017.

share on facebook
Recent posts
Archive
Yokohama Performance Shop Geel Performance Shop Geel Apex Nürburg RingFreaks QSR Racing School drive differently GT3 Fahrertraining RSR Spa Rent 4 Ring RSR Nurburg GetSpeed phil bastiaans Grams Race Training Track Time
...LOADING...