Skylimit Trackday Nürburgring

27 Jul 2018 : Nürburgring Nordschleife share on facebook

Open pitlane Nürburgring


reservation closed
Event Info

Op 27 juli organiseert Skylimit Events een trackday op het meest legendarische circuit ter wereld: de Nürburgring Nordschleife. De ruim 20km lange piste met 73 bochten en 300 meter hoogteverschil kan je best leren kennen op een trackday.

Tijdschema & Tarieven   Leden Niet-leden
Administratie open (Nordschleife ingang) vanaf 7u00    
Hele dag 8u00 - 14u30 €610,00 €630,00
       
Lidmaatschap (1 jaar)     €40,00

Slicks zijn toegestaan. Zowel straat- als racewagens zijn toegelaten.
Let op de geldende geluidslimiet: 128dB
Het dragen van een helm is verplicht.

Track Info
adresHauptstraße
53520 Nürburg
lengte20800 m
geluidslimiet128 db
About the track

De Nürburgring is het meest legendarische circuit van de wereld. Dit 20,8 km lange asfaltlint in het Eifelgebergte heeft een hoogteverschil van maar liefst 300 meter. Na enkele rondjes op deze piste is het onmogelijk alle bochten te herinneren. Daarom moet je dit circuit steeds met het nodige respect behandelen want deze old school piste heeft weinig uitloopzones. Reeds in 1927 ging het circuit open en werden er historische races gereden met de Auto Unions, Mercedessen en Alfa Romeo's in de jaren '30 waarbij Nuvolari, Carraciola en Rosenmeyer de bekendste namen zijn. Na de tweede wereldoorlog stond de Nordschleife steevast op de kalender van het Formule1 kampioenschap met winnaars als Ascari, Fangio, Surtees, Clark, Stewart en Ickx. Na het F1 tijdperk waren de snelste wagens de Group C bolides waarbij Stefan Bellof nog steeds het ronderecord heeft. De 24 Uren van de Nürburgring is een van de hoogtepunten elk jaar naast de DTM, Trucks en 1000km race. Het VLN-kampioenschap rijdt 10 manches per jaar over de Nordschleife.

Iedere petrolhead moet deze piste minstens 1 keer gereden hebben in zijn leven, maar pas op want dit circuit is erg verslavend! 

Open Formula wagens (single seaters) zijn tijdens onze trackdays niet toegelaten op dit Circuit.

 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
General Rules
 1. Helm altijd verplicht op Trackdays.
 2. Tijdens het vrij rijden zijn enkel rijders MET MINSTENS TRACKDAY ERVARING toegelaten! Het is dan ook verboden om uw wagen te verhuren aan mensen zonder ervaring om deel te nemen aan onze vrij rijden sessies.
 3. Gele vlag = GEVAAR: niet inhalen, matig snelheid en heb respect voor de officials en uw mede deelnemers.
  Rode vlag = SESSIE ONDERBROKEN: niet inhalen, matig snelheid, pitlane rustig binnenrijden.
 4. Elke wagen MOET werkende lichten hebben (voor en achter). Bij slecht weer kan u verplicht worden de lichten te laten branden. Indien ze niet werken kan u de toegang tot het circuit geweigerd worden.
 5. SLEEPOOG VERPLICHT: indien uw wagen geen sleepoog heeft kan u de toegang tot de piste ontzegd worden.
 6. INHALEN: De langzamere wagen blijft op de ideale lijn, de snellere wagen haalt in door naast de lijn te gaan rijden! Zowel links als rechts kan er ingehaald worden.
 7. GELUIDSLIMIET ZOLDER : maximum 95 decibel. Dit wordt 2x per ronde gemeten. Bij eerste overtreding zwarte vlag, rapport ondertekenen en repareren. Bij tweede overtreding mag deze wagen NIET meer rijden die dag.
 8. Ruiten  minstens 3/4 gesloten als u op het circuit rijdt!
 9. De huurwagens voor trackdays (cursus circuit experience, racing & circuit contact e.d.) zijn verzekerd. De franchise kan wel ten laste komen van de deelnemer bij ongeval. Eigen risico bedraagt €2500,00.
 10. Zolder: Trucks, bestelwagens of trailers mogen enkel in de pitlane voor 9u 's morgens, tussen 12 en 13u en na afloop van het event.
 11. In Francorchamps is het 103 decibel al rijdend gemeten en 107 stilstaand.
 12. Schade aan het circuit komt ten laste van de deelnemer. Dit kunnen vangrails of bandenmuur zijn.
 13. Trackdays zijn GEEN snelheidswedstrijden. Deze dienen enkel om het circuit en uw wagen beter te leren kennen. Er wordt GEEN tijdsregistratie gedaan en er wordt op geen enkel moment aan topsnelheid gereden.
...LOADING...