Trackday Circuit Zolder

04 Aug 2019 : Circuit Zolder share on facebook

Trackday Zolder

Racing Experience Porsche

Pitbox

Racing Experience BMW

Racing & Circuit Contact


Event Info

Circuit rijden voor iedereen! 

Skylimitevents organiseert regelmatig trackdays op het Circuit van Zolder. Tijdens deze sessies ‘vrij rijden’ hebben wij aandacht voor zowel de ervaren piloot als de autosportliefhebber. Wij stellen het circuit ter beschikking voor mensen met ervaring en mensen die de cursus Circuit Experience hebben gevolgd. Deelname aan een trackday is mogelijk met alle type wagens. Onze trackdays zijn de beste manier om op een veilige en leuke wijze de grenzen van je wagen en van jezelf te leren kennen. 

Tarieven:

We maken in onze tarieven een onderscheid tussen prijzen voor leden en niet-leden. Een lidkaart kost 50€ en is 1 jaar geldig. Indien u graag een lidmaatschap wenst, mag u dat vermelden bij uw inschrijving. Uw lidkaart wordt aangemaakt op het evenement zelf.

Tarieven Leden Niet-leden
CRAC 1 (10:00-10:30) - -
Free driving sessie 1 (10:30-12:00) €120 €130
CRAC 2 (13:00-13:30) - -
Free driving sessie 2 (13:30-14:30) €80 €90
CRAC 3 (14:30-15:00) - -
Free driving session 3 (15:00-16:00) €80 €90
CRAC 4 (16:00-16:30) - -
Free driving session 4 (16:30-18:00) €120 €130

Extra piloten en passagiers betalen 20€ per persoon. Bij meer dan 10 passagiers/piloten vragen we een forfait van 180€. 

Het dragen van een helm is verplicht.
Let op de geldende geluidslimiet van Circuit Zolder: 95dB.

Naast het Circuit van Zolder bezoeken we ook regelmatig de omlopen van Spa-Francorchamps, Nürburgring, Zandvoort, ...

Track Info
adresTerlaemen 30
3550 Heusden-Zolder
lengte4000 m
geluidslimiet95 db
About the track

Circuit Zolder werd in 1963 gebouwd door Maurice Beliën. 10 jaar na de opening werd er de eerst Grand Prix Formule1 verreden. Legendarische piloten zoals Jim Clark, Jochen Rindt, Jack Brabham, Jacky Stewart, Niki Lauda, Mario Andretti en vele andere mochten zich ooit winnaar op Circuit Zolder noemen. Naast de tien keer dat de Formule1 te gast was tussen 1973 en 1984 stond Circuit Zolder ook steevast op de kalender voor de DRM, later het DTM kampioenschap. 

Het tracé van deze omloop is heel variërend. Het eerste gedeelte is heel snel en vloeiend, terwijl het tweede gedeelte eerder technisch is. Ook in de racerij is Zolder een circuit waar een goede afstelling steeds een compromis vereist. Daarom is Circuit Zolder ook een "moeilijk" circuit omdat snel gaan een grote concentratie vereist met respect voor het materiaal. Bochten als de eerste linkse, de Bianchibocht, de remzone voor de Villeneuve chicane en de Terlaemenbocht zijn dan ook de uitschieters op dit circuit. 

Hoogtepunt is elk jaar de 24 Hours of Zolder. Deze etmaalrace is een ware uitputtingsslag. We zijn zeer blij om elk jaar opnieuw Skylimit klanten aan de start van deze race te zien, vaak op minder dan 1 jaar na hun debuut op een trackday bij ons.

See You in Zolder!

 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
General Rules
 1. Helm altijd verplicht op Trackdays.
 2. Tijdens het vrij rijden zijn enkel rijders MET MINSTENS TRACKDAY ERVARING toegelaten! Het is dan ook verboden om uw wagen te verhuren aan mensen zonder ervaring om deel te nemen aan onze vrij rijden sessies.
 3. Gele vlag = GEVAAR: niet inhalen, matig snelheid en heb respect voor de officials en uw mede deelnemers.
  Rode vlag = SESSIE ONDERBROKEN: niet inhalen, matig snelheid, pitlane rustig binnenrijden.
 4. Elke wagen MOET werkende lichten hebben (voor en achter). Bij slecht weer kan u verplicht worden de lichten te laten branden. Indien ze niet werken kan u de toegang tot het circuit geweigerd worden.
 5. SLEEPOOG VERPLICHT: indien uw wagen geen sleepoog heeft kan u de toegang tot de piste ontzegd worden.
 6. INHALEN: De langzamere wagen blijft op de ideale lijn, de snellere wagen haalt in door naast de lijn te gaan rijden! Zowel links als rechts kan er ingehaald worden.
 7. GELUIDSLIMIET ZOLDER: maximum 95 decibel. Dit wordt 2x per ronde gemeten. Bij eerste overtreding zwarte vlag, rapport ondertekenen en repareren. Bij tweede overtreding mag deze wagen NIET meer rijden die dag.
 8. Ruiten  minstens 3/4 gesloten als u op het circuit rijdt!
 9. De huurwagens voor trackdays (cursus circuit experience, racing & circuit contact e.d.) zijn verzekerd. De franchise komt ten laste van de deelnemer bij ongeval. Eigen risico bedraagt € 1500 voor de leswagens BMW E36 en €2500,00 voor de BMW E90 Clubsport.
 10. Zolder: Trucks, bestelwagens of trailers mogen enkel in de pitlane voor 9u 's morgens, tussen 12 en 13u en na afloop van het event.
 11. In Francorchamps is het 103 decibel al rijdend gemeten en 107 stilstaand.
 12. Schade aan het circuit komt ten laste van de deelnemer. Dit kunnen vangrails of bandenmuur zijn.
 13. Trackdays zijn GEEN snelheidswedstrijden. Deze dienen enkel om het circuit en uw wagen beter te leren kennen. Er wordt GEEN tijdsregistratie gedaan en er wordt op geen enkel moment aan topsnelheid gereden.
...LOADING...