Trackday Nürburgring Nordschleife

26 Jul 2019 : Nürburgring Nordschleife share on facebook

Open pitlane Nürburgring


Event Info

Ieder jaar organiseert Skylimit Events een aantal open circuitdagen op de alombekende Nürburgring Nordschleife van 8:00 tot 16:30.
Een goeie 20km per lap, Döttinger Höhe is toegankelijk, mogelijk om meerdere laps te rijden.
Zowel street cars als race cars, GT en Touring cars zijn toegelaten (Ook racewagens zoals Radicals,...)
NIET toegelaten: Formula wagens, cabrio's zonder rolkooi, SUV's.
Tanken is mogelijk aan T13 met credit card.

Tijdschema:

Hele dag: 8u00 - 16u30
Namiddagsessie: 12u00 - 16u30

Tarieven:

We maken in onze tarieven een onderscheid tussen prijzen voor leden en niet-leden. Een lidkaart kost €50 en is 1 jaar geldig.

Tarieven Leden Niet-leden
Hele dag €760 €780
Namiddag €520 €540

Extra piloten en passagiers betalen €20 per persoon. Vanaf 10 passagiers/piloten vragen we een forfait van €180.

Let op de geldende geluidslimiet: 128dB
Het dragen van een helm is verplicht.

Track Info
adresHauptstraße
53520 Nürburg
lengte20800 m
geluidslimiet128 db
About the track

De Nürburgring-Norschleife is het meest legendarische circuit van de wereld. Dit 20,8 km lange asfaltlint in het Eifelgebergte heeft een hoogteverschil van maar liefst 300 meter. Na enkele rondjes op deze piste is het onmogelijk alle bochten te herinneren. Daarom moet je dit circuit steeds met het nodige respect behandelen want deze old school piste heeft weinig uitloopzones. Reeds in 1927 ging het circuit open en werden er historische races gereden met de Auto Unions, Mercedessen en Alfa Romeo's in de jaren '30 waarbij Nuvolari, Carraciola en Rosenmeyer de bekendste namen zijn. Na de tweede wereldoorlog stond de Nordschleife steevast op de kalender van het Formule1 kampioenschap met winnaars als Ascari, Fangio, Surtees, Clark, Stewart en Ickx. Na het F1 tijdperk waren de snelste wagens de Group C bolides waarbij Stefan Bellof nog steeds het ronderecord heeft. De 24 Uren van de Nürburgring is een van de hoogtepunten elk jaar naast de DTM, Trucks en 1000km race.

Iedere petrolhead moet deze piste minstens 1 keer gereden hebben in zijn leven, maar pas op want dit circuit is erg verslavend! 

Zowel street cars als race cars, GT en Touring cars zijn toegelaten (Ook racewagens zoals Radicals,...)
NIET toegelaten: Formula wagens, cabrio's zonder rolkooi, SUV's.

 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
General Rules
 1. Helm altijd verplicht op Trackdays.
 2. Tijdens het vrij rijden zijn enkel rijders MET MINSTENS TRACKDAY ERVARING toegelaten! Het is dan ook verboden om uw wagen te verhuren aan mensen zonder ervaring om deel te nemen aan onze vrij rijden sessies.
 3. Gele vlag = GEVAAR: niet inhalen, matig snelheid en heb respect voor de officials en uw mede deelnemers.
  Rode vlag = SESSIE ONDERBROKEN: niet inhalen, matig snelheid, pitlane rustig binnenrijden.
 4. Elke wagen MOET werkende lichten hebben (voor en achter). Bij slecht weer kan u verplicht worden de lichten te laten branden. Indien ze niet werken kan u de toegang tot het circuit geweigerd worden.
 5. SLEEPOOG VERPLICHT: indien uw wagen geen sleepoog heeft kan u de toegang tot de piste ontzegd worden.
 6. INHALEN: De langzamere wagen blijft op de ideale lijn, de snellere wagen haalt in door naast de lijn te gaan rijden! Zowel links als rechts kan er ingehaald worden.
 7. GELUIDSLIMIET ZOLDER: maximum 95 decibel. Dit wordt 2x per ronde gemeten. Bij eerste overtreding zwarte vlag, rapport ondertekenen en repareren. Bij tweede overtreding mag deze wagen NIET meer rijden die dag.
 8. Ruiten  minstens 3/4 gesloten als u op het circuit rijdt!
 9. De huurwagens voor trackdays (cursus circuit experience, racing & circuit contact e.d.) zijn verzekerd. De franchise komt ten laste van de deelnemer bij ongeval. Eigen risico bedraagt € 1500 voor de leswagens BMW E36 en €2500,00 voor de BMW E90 Clubsport.
 10. Zolder: Trucks, bestelwagens of trailers mogen enkel in de pitlane voor 9u 's morgens, tussen 12 en 13u en na afloop van het event.
 11. In Francorchamps is het 103 decibel al rijdend gemeten en 107 stilstaand.
 12. Schade aan het circuit komt ten laste van de deelnemer. Dit kunnen vangrails of bandenmuur zijn.
 13. Trackdays zijn GEEN snelheidswedstrijden. Deze dienen enkel om het circuit en uw wagen beter te leren kennen. Er wordt GEEN tijdsregistratie gedaan en er wordt op geen enkel moment aan topsnelheid gereden.
...LOADING...