Trackday Spa-Francorchamps

15 May 2019 : Spa-Francorchamps share on facebook

Open Pitlane Francorchamps

Pitbox


Event Info

Open Pitlane trackdays in Francorchamps staan garant voor rijplezier op het mooiste F1 circuit van de wereld!

Zoals elk jaar lopen veel klanten warm voor onze trackdays in Spa. Wij stellen het circuit ter beschikking voor mensen met ervaring en mensen die de cursus Circuit Experience hebben gevolgd. Het is geen circuit voor beginners wegens de hoge gemiddelde snelheid. Deelname aan een trackday is mogelijk met alle straat en race wagens. Niet toegelaten zijn Formule wagens en SUV’s. Deze trackdays zijn heel snel volgeboekt. Gelieve daarom tijdig te reserveren. Een reservatie is definitief na betaling van het inschrijfgeld.

Tijdschema:
In tegenstelling tot onze trackdays in Zolder, wordt er in Francorchamps niet per uur gereden maar per halve dag.

 • Open Pitlane voormiddagsessie: 9u00-12u00
 • Open Pitlane namiddagsessie: 13u00-18u00
 • Open Pitlane hele dag: 9u00-12u00 / 13u00-18u00

Tarieven:
We maken in onze tarieven een onderscheid tussen prijzen voor leden en niet-leden. Een lidkaart kost €50 en is 1 jaar geldig.

Weekdagen:

Tarieven Leden Niet-leden
Voormiddag €250 €270
Namiddag €360 €380
Hele dag €490 €520

Extra piloten en passagiers betalen €20 per persoon. Vanaf 10 passagiers/piloten vragen we een forfait van €180.

Let op de geldende geluidslimiet: 103db.
Het dragen van een helm is verplicht.
 

Belangrijk!!!
 • Maaltijd in stand = €750 excl. BTW per dag en per stand
 • Receptie zonder maaltijd in een stand of in eén van de paddocks: forfait van €250 excl. BTW per dag en per receptie.
 • Indien u gebruikmaakt van de naam 'Francorchamps' wordt u door het circuit als subpromotor beschouwd en wordt u €250 excl. btw per dag aangerekend.
 • Productpresentatie (en/of verkoop van producten) in een stand of in een paddock: forfait van €100 excl. BTW per dag en per eenheid van maximum 20 m2
 • Plaatsing van spandoek, vlag, publicitaire banner, publicitaire boog voor een commercieel merk, anders dan het kenteken van de promotor zelf (niet van de eventuele sub-promotor): forfait van €100 excl. BTW per merk en per eenheid
Track Info
adresRoute du Circuit 55
4970 Francorchamps
lengte7004 m
geluidslimiet103 db
About the track

Dit circuit in de Ardennen ontstond in de jaren ‘20 toen men over de openbare weg reed van Francorchamps via Malmédy naar Stavelot en terug naar Francorchamps. Het huidige Formule1 circuit werd in 1977 voor het eerst in gebruik genomen en is 7 kilometer lang. 

Het is een heel snel tracé met verschillende hogesnelheidsbochten. De legendarische Eau Rouge-Raidillon combinatie, Blanchimont en Pouhon zijn bochten waar je "ballen" voor nodig hebt. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben, daarom is de kick ook zo groot als je snel en perfect door deze bochten scheurt. 

Op de erelijst in Francorchamps staan veel grote namen zoals Ayrton Senna, Michael Schumacher, Juan-Manuel Fangio, Jim Clark, Jack Brabham en vele andere. De jaarlijkse 24 uren van Spa is naast de Formule1 race en de 1000km wedstrijd een van de absolute hoogtepunten. Tijdens de trackdays op dit circuit komt er steeds een mix van exclusieve sportwagens en racewagens op de piste. 

Open Formula wagens (single seaters) zijn tijdens onze trackdays niet toegelaten op dit Circuit. 

 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
General Rules
 1. Helm altijd verplicht op Trackdays.
 2. Tijdens het vrij rijden zijn enkel rijders MET MINSTENS TRACKDAY ERVARING toegelaten! Het is dan ook verboden om uw wagen te verhuren aan mensen zonder ervaring om deel te nemen aan onze vrij rijden sessies.
 3. Gele vlag = GEVAAR: niet inhalen, matig snelheid en heb respect voor de officials en uw mede deelnemers.
  Rode vlag = SESSIE ONDERBROKEN: niet inhalen, matig snelheid, pitlane rustig binnenrijden.
 4. Elke wagen MOET werkende lichten hebben (voor en achter). Bij slecht weer kan u verplicht worden de lichten te laten branden. Indien ze niet werken kan u de toegang tot het circuit geweigerd worden.
 5. SLEEPOOG VERPLICHT: indien uw wagen geen sleepoog heeft kan u de toegang tot de piste ontzegd worden.
 6. INHALEN: De langzamere wagen blijft op de ideale lijn, de snellere wagen haalt in door naast de lijn te gaan rijden! Zowel links als rechts kan er ingehaald worden.
 7. GELUIDSLIMIET ZOLDER: maximum 95 decibel. Dit wordt 2x per ronde gemeten. Bij eerste overtreding zwarte vlag, rapport ondertekenen en repareren. Bij tweede overtreding mag deze wagen NIET meer rijden die dag.
 8. Ruiten  minstens 3/4 gesloten als u op het circuit rijdt!
 9. De huurwagens voor trackdays (cursus circuit experience, racing & circuit contact e.d.) zijn verzekerd. De franchise komt ten laste van de deelnemer bij ongeval. Eigen risico bedraagt € 1500 voor de leswagens BMW E36 en €2500,00 voor de BMW E90 Clubsport.
 10. Zolder: Trucks, bestelwagens of trailers mogen enkel in de pitlane voor 9u 's morgens, tussen 12 en 13u en na afloop van het event.
 11. In Francorchamps is het 103 decibel al rijdend gemeten en 107 stilstaand.
 12. Schade aan het circuit komt ten laste van de deelnemer. Dit kunnen vangrails of bandenmuur zijn.
 13. Trackdays zijn GEEN snelheidswedstrijden. Deze dienen enkel om het circuit en uw wagen beter te leren kennen. Er wordt GEEN tijdsregistratie gedaan en er wordt op geen enkel moment aan topsnelheid gereden.
...LOADING...